Sposób przygotowania:
Kocie oczka- kruche ciasteczkaprzygotowanie
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy masło pokrojone w mniejsze kawałki i siekamy tak długo, aż powstanie nam kruszonka.
W kopczyku robimy dołek i dodajemy reszte skłądników.
Wszystko siekamy, potem już wyrabiamy rękoma aż masa będzie jednolita i lśniąca.
Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki
Na lekko podsypanej stolnicy wałkujemy ciasto na grubość 3-4 milimetrów i wykrawamy małe okręgi
Ja to robię literatką
Ciasteczka dzielimy na pół i w jednej połowie dodatkowo wykrawamy w środku małe dziurki
pieczenie
Delikatnie przekładamy ciasteczka na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia - pieczemy około 15 minut w 160 stopniach, aż się ze złocą.
Nie można ich przypalić!
Upieczone studzimy i przekłądamy powidłami.
Górę lekko oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego ;)