Sposób przygotowania:
Kocie oczka z marmoladą
Na stolnicę kładziemy mąkę, dodajemy margarynę i proszek siekamy nożem. Następnie robimy dołek wbijamy jajko, dodajemy mielone migdały, śmietanę i cukier razem z cukrem waniliowym. Zarabiamy jednolite ciasto - wkładamy do foli i chłodzimy 1 godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy cienko wycinamy kółeczka od foremki albo literatki, w połowie ciastek w środku wycinamy kółka. Układamy na posmarowaną blaszkę pieczemy na złoty kolor ok. 15-20 minut w temperaturze 180. Upieczone ostudzone ciasta smarujemy marmoladą kółko bez dziurki przykrywamy ciastkiem z dziurką. Posypujemy cukrem pudrem.
![Kocie oczka z marmoladą Kocie oczka z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kocie-oczka-z-marmolada-248949.jpg)
![Kocie oczka z marmoladą Kocie oczka z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kocie-oczka-z-marmolada-248950.jpg)
![Kocie oczka z marmoladą Kocie oczka z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kocie-oczka-z-marmolada-248951.jpg)
![Kocie oczka z marmoladą Kocie oczka z marmoladą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kocie-oczka-z-marmolada-248952.jpg)