agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kokosowe kulki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny deser dla każdego o smaku kokosowym.

Kokosowe kulki

Składniki:

Kokosowe kulki

 

  • wiórki kokosowe 1,5 szklanki
  • masło 150 g
  • mleko w proszku 2,5 szklanki
  • cukier puder 6 łyżek
  • orzechy laskowe 1 garść
  • mleko skondensowane niesłodzone 5 łyżek

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe kulki
Należy przygotować niezbędne składniki na deser. Do wysokiej miski wsypujemy wiórki kokosowe- 1 szklanka, dodajemy masło, mleko w proszku, cukier puder i dodajemy na koniec mleko skondensowane, ze składników zagniatamy jednolitą masę, masa musi być plastyczna, miękka i powinna łatwo się formować. Obłuskać orzechy laskowe. Na deskę do krojenia wysypujemy pół szklanki wiórek kokosowych z masy formujemy kulki, do środka każdej kulki wkładamy orzech laskowy, może być migdał i obtaczamy je w wiórkach kokosowych i chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.