Sposób przygotowania:
Koktajl „Baba Ali”
Przygotowujemy szklana drinkówkę.
Brzegi drinkówki maczamy w soku z cytryny a następnie zanurzamy w cukrze.
W osobnym naczyniu łączymy 2 kieliszki wódki żytniej wyborowej, 4
kieliszki wermutu, ½ kieliszka likieru imbirowego, 1 łyżeczkę soku z
cytryny oraz kilka kostek drobnego lodu.
Wszystko porządnie wstrząsamy, żeby dobrze połączyły się
składniki.
Alkohol z lodem przelewamy do przygotowanej wcześniej drinkówki.
Cytrynę kroimy w plasterki. Dwa plasterki nakrawamy do połowy a
następnie wsuwamy w brzeg drinkówki obok siebie. Dodajemy słomkę i
podajemy od razu po przygotowaniu.
Brzegi drinkówki maczamy w soku z cytryny a następnie zanurzamy w cukrze.
W osobnym naczyniu łączymy 2 kieliszki wódki żytniej wyborowej, 4
kieliszki wermutu, ½ kieliszka likieru imbirowego, 1 łyżeczkę soku z
cytryny oraz kilka kostek drobnego lodu.
Wszystko porządnie wstrząsamy, żeby dobrze połączyły się
składniki.
Alkohol z lodem przelewamy do przygotowanej wcześniej drinkówki.
Cytrynę kroimy w plasterki. Dwa plasterki nakrawamy do połowy a
następnie wsuwamy w brzeg drinkówki obok siebie. Dodajemy słomkę i
podajemy od razu po przygotowaniu.