WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1975]

Koktajl banan-arbuz-jagody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny i pożywny, zdrowy koktajl na bazie banana, arbuza, jagód ze sloika i jogurtu naturalnego. W sam raz słodki.

Koktajl banan-arbuz-jagody Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl banan-arbuz-jagody

 

  • 1 dojrzały duży banan
  • 1 plaster arbuza
  • 3 łyżki jagód ze słoika (u mnie domowej roboty)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Koktajl banan-arbuz-jagody

ETAP 1:

Banana obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Wrzucić do kielicha blendera. Z arbuza odciąć skórę a miąższ pokroić w kostkę i dodać do banana. Dodać jagody ze słoika oraz jogurt naturalny. Blender zamknąć i wszystko miksować na jednolity koktajl.

Koktajl po przygotowaniu przelać do szklanek i podawać.

Koktajl banan-arbuz-jagody
Koktajl owocowy w trakcie miksowania w blenderze
Koktajl banan-arbuz-jagody
Jogurt naturalny dodany do pokrojonych owoców
Koktajl banan-arbuz-jagody
Jagody ze sloika dodane do arbuza i banana
Koktajl banan-arbuz-jagody
Pokrojony na kawałki arbuz dodany do banana