WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1960]

Koktajl arbuz-banan-rabarbar

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orzeźwiający koktajl owocowy na bazie banana, arbuza i kompotu z rabarbaru. Niezbyt slodki, lekko kwaskowy.

Koktajl arbuz-banan-rabarbar Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl arbuz-banan-rabarbar

 

Sposób przygotowania:

Koktajl arbuz-banan-rabarbar

ETAP 1:

Banana obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Wrzucić do blendera kielichowego. Z arbuza odciąć skórę a miąższ pokroić w kostkę i dodać do banana. Dolać kompot. Dodać sok z cytryny i miód. Wszystko zmiksować na jednolity koktajl i przelać do szklanek. Można dodatkowo podać z kostkami lodu i ze słomka.

Koktajl arbuz-banan-rabarbar
Koktajl w trakcie miksowania w blenderze kielichowym
Koktajl arbuz-banan-rabarbar
Kompot z rabarbaru dolany do banana i arbuza
Koktajl arbuz-banan-rabarbar
Pokrojony w kostkę arbuz dodany do banana.
Koktajl arbuz-banan-rabarbar
Banan pokrojony w półplasterki wrzucony do blendera