kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy. Koktajl przygotowałam z dodatkiem napoju aloesowego. Polecam.

Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy

 

  • 1 spora brzoskwinia
  • 1 szklanka drobno pokrojonego arbuza
  • 1/2 szklanki napoju aloesowego
  • duża szczypta cukru wanilinowego
  • duża szczypta kwasku cytrynowego

Sposób przygotowania:

Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy
Brzoskwinie myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, kroimy na mniejsze kawałki.
Z arbuza odkrawamy skórkę z białą częścią. Miąższ pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałeczki. 
Do kielicha blendera lub wysokiego pojemnika przekładamy pokrojone owoce, wlewamy napój aloesowy i dodajemy cukier wanilinowy oraz kwasek cytrynowy, blendujemy na gładki koktajl.
Gotowy przelewamy do dwóch szklanek.
Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy
Umytą i osuszoną brzoskwinie kroimy na mniejsze części.
Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy
Pozbawionego skórki i pestek arbuza kroimy na mniejsze kawałki.
Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy
Pokrojoną brzoskwinie przekładamy do kielicha blendera.
Koktajl brzoskwiniowo - arbuzowy
Pozostałe składniki na koktajl dokładamy i blendujemy.

Tagi:

owoce koktajl