Sposób przygotowania:
Koktajl kawowy z toffi
Do szklanek lub kubka wsypać po dwie lub cztery łyżeczki kawy neski lub mielonej oraz cukru. w garnuszku zagotować wrzatek i zalać nim kawę. Napar odstawić na kilka minut pod przykryciem, a następnie przecedzić go przez sitko do szklanek na koktalje lub latte, można nawet wsypać lodu kruszonego, chyba że chce się podać go w kostkach.
Mleko podgrzać lekko i spienić za pomocą trzepaczki do ubijania oraz dolać do kawy i zamieszać. Sos z toffi można sporządzić z cukierków mlecznych " Krówki" rozpuszczonych na małym gazie w mleku, mieszając masę, by nie przywarła do dna.
Zestawić i wystudzić, a następnie polać sosem toffi powierzchnię napoju i podawać.
Mleko podgrzać lekko i spienić za pomocą trzepaczki do ubijania oraz dolać do kawy i zamieszać. Sos z toffi można sporządzić z cukierków mlecznych " Krówki" rozpuszczonych na małym gazie w mleku, mieszając masę, by nie przywarła do dna.
Zestawić i wystudzić, a następnie polać sosem toffi powierzchnię napoju i podawać.