Sposób przygotowania:
Koktajl owocowy z dwóch smakach
1. Owoce płuczę. Z truskawek usuwam szypułki. Jagody przekładam do wysokiego naczynia. Wsypuję 1,5 łyżki cukru. Wlewam zsiadłe mleko. Wszystko razem miksuję blenderem. Gotowy koktajl przelewam do szklaneczek (do połowy).
2. Truskawki przekrawam na pół. Przekładam do wysokiego naczynia. Wsypuję pozostały cukier i wlewam kefir. Wszystko razem blenduję. Koktajl przelewam do szklaneczek z koktajlem jagodowym. Koktajl podaję schłodzony.
2. Truskawki przekrawam na pół. Przekładam do wysokiego naczynia. Wsypuję pozostały cukier i wlewam kefir. Wszystko razem blenduję. Koktajl przelewam do szklaneczek z koktajlem jagodowym. Koktajl podaję schłodzony.