Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowy z arbuzem na kefirze
Truskawki płuczemy, szypułkujemy, przekładamy do malaksera.
Z miąższu z arbuza wyciągamy wszystkie pestki, kroimy w kąski i przekładamy do truskawek.
Owoce miksujemy do uzyskania owocowego koktajlu. Połowę owocowego koktajlu przelewamy do szklanek, do pozostałości dodajemy łyżeczkę miodu i wlewamy kefir - miksujemy.
Powstały koktajl wlewamy na warstwę owocową - podajemy zaraz po przygotowaniu.
Z miąższu z arbuza wyciągamy wszystkie pestki, kroimy w kąski i przekładamy do truskawek.
Owoce miksujemy do uzyskania owocowego koktajlu. Połowę owocowego koktajlu przelewamy do szklanek, do pozostałości dodajemy łyżeczkę miodu i wlewamy kefir - miksujemy.
Powstały koktajl wlewamy na warstwę owocową - podajemy zaraz po przygotowaniu.