Sposób przygotowania:
Smoothie truskawkowo bananoweETAP 1:
Truskawki myję, usuwam szypułki i przekładam do woreczka. Banany obieram ze skóry, kroję na kawałki przekładam do woreczka, dodaję płatki owsiane i mrożę.
ETAP 2:
Do smoothie użyłam gęstego mleczka kokosowego które można rozcieńczyć z wodą w razie potrzeby.
ETAP 3:
Na drugi dzień owoce wykładam z zamrażalnika, czekam około 30 minut i przekładam najpierw banany do misy blendującej, dodaję sok z cytryny, połowę mleczka i miksuję, a potem to samo robię z truskawkami do których dodaję miód i miksuję. Pięć łyżek musu truskawkowego odkładam, a do reszty dodaję mleczko i miksuję ponownie. Do szklanek przekładam na przemian mus truskawkowy kokosowy, bananowy, i na końcu sam mus truskawkowy. Podaję od razu zimny.