EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 266]

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Orzeźwiający, naładowany witaminami koktajl z pomarańczy, gruszki i wyrazistego imbiru idealnie gasi pragnienie w upalne dni.

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru

Składniki:

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru

 

Sposób przygotowania:

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru

ETAP 1:

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru
owoce obrać pokroić na mniejsze części i zblenderować

1. Gruszki, pomarańcze umyć i obrać ze skóry. Pomarańcze pozbawić błon
i pestek a gruszki gniazda nasiennego. Owoce pokroić na mniejsze części.

ETAP 2:

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru
wszystkie owoce zmiksować do postaci koktajlu

2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego, dodać wodę, starty imbir
i zmiksować do postaci koktajlu. Doprawić sokiem z cytryny, miodem, całość dokładnie wymieszać.

ETAP 3:

Koktajl pomarańczowo-gruszkowy z nutą imbiru
imbir zetrzeć i dodać do składników,całość zmiksować w blenderze

3. Koktajl podawać schłodzony.


Tagi:

koktajl owoce