jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kisiel rabarbarowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Smaczny, tani, orzeźwiający i szybki w przygotowaniu- taki właśnie jest domowy kisiel z rabarbaru:) Polecam taki sezonowy deserek!

Kisiel rabarbarowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kisiel rabarbarowy

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Kisiel rabarbarowy

ETAP 1

Kisiel rabarbarowy
Łodygi rabarbaru myjemy

Rabarbar myjemy i osuszamy

ETAP 2

Kisiel rabarbarowy
Pokrojony rabarbar przekładamy do garnka

Gotowy kroimy w około 1 cm kawałki. Przygotowane kawałki zalewamy połową wody i stawiamy na ogniu.

ETAP 3

Kisiel rabarbarowy
Przygotowujemy zawiesinę z mąki

Rabarbar gotujemy do momentu jak zmięknie i zacznie się rozpadać. W tym czasie w pozostałej ilości wody rozpuszczamy mąkę.

ETAP 4

Kisiel rabarbarowy
Po dodaniu mąki kisiel zagotowujemy

Mieszaniną wody i mąki zalewamy gotowy, rozgotowany rabarbar. Całość zagotowujemy i słodzimy do smaku.

ETAP 5

Kisiel rabarbarowy
Przygotowany deser rozlewamy do pucharków

Gotowy kisiel rozlewamy do przygotowanych pucharków i pozostawiamy do ostygnięcia.

Przestudzony deser dekorujemy wiórkami czekoladowy, bitą śmietaną i truskawką. Podajemy.


Tagi:

deser owoce