Sposób przygotowania:
Kisiel rabarbarowyETAP 1
![Kisiel rabarbarowy Kisiel rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kisiel-rabarbarowy-412087.jpg)
Rabarbar myjemy i osuszamy
ETAP 2
![Kisiel rabarbarowy Kisiel rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kisiel-rabarbarowy-412088.jpg)
Gotowy kroimy w około 1 cm kawałki. Przygotowane kawałki zalewamy połową wody i stawiamy na ogniu.
ETAP 3
![Kisiel rabarbarowy Kisiel rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kisiel-rabarbarowy-412089.jpg)
Rabarbar gotujemy do momentu jak zmięknie i zacznie się rozpadać. W tym czasie w pozostałej ilości wody rozpuszczamy mąkę.
ETAP 4
![Kisiel rabarbarowy Kisiel rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kisiel-rabarbarowy-412090.jpg)
Mieszaniną wody i mąki zalewamy gotowy, rozgotowany rabarbar. Całość zagotowujemy i słodzimy do smaku.
ETAP 5
![Kisiel rabarbarowy Kisiel rabarbarowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kisiel-rabarbarowy-412091.jpg)
Gotowy kisiel rozlewamy do przygotowanych pucharków i pozostawiamy do ostygnięcia.
Przestudzony deser dekorujemy wiórkami czekoladowy, bitą śmietaną i truskawką. Podajemy.
Magdalena88
niezły kąsek