Sposób przygotowania:
Biszkopt z pomarańczamiEtap 1
Biszkopt: Jajka ubijać z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 10 minut. Do kremu jajecznego stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki (ok. 22 x 26 cm). Biszkopt piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut (ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika).
Upieczony biszkopt dobrze ostudzić.
Etap 2
Pomarańcze obrać, wyfiletować. Robić to nad miską, żeby nie stracić soku. Sokiem pomarańczowym nasączyć biszkopt. Ułożyć na nim cząstki pomarańczy.
Etap 3
Galaretki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić. Tężejącymi galaretkami zalać biszkopt z pomarańczami, odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Krem Karpatka przygotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem rozłożyć na cieście, posypać czekoladową posypką, schłodzić w lodówce.