kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1070]

Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na koktajl. Przygotowany na soku wieloowocowym z mrożonymi porzeczkami i listkami mięty smakuje pysznie. Polecam.

Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym

 

  • 30 dag mrożonych porzeczek
  • 250 ml soku wieloowocowego
  • 1 szkl wody
  • kilka listków mięty

Sposób przygotowania:

Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym
Mrożone porzeczki wyjmujemy z zamrażarki i woreczek z owocami kładziemy na ściereczce lub na cedzaku, zostawiamy na około 30 minut.

Listki mięty wkładamy do wody i myjemy. Do kielicha blendera wlewamy wodę i sok wieloowocowy. Dokładamy lekko rozmrożone porzeczki i umyte listki.

Blendujemy na gładki koktajl.
Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym
So wieloowocowy i wodę przelewamy do kielicha blendera.
Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym
Następnie do soku i wody dodajemy rozmrożone porzeczki.
Koktajl porzeczkowy na soku wieloowocowym
Dodajemy jeszcze umyte listki mięty i bendujemy.