kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Domowy kompot z mrożonych czereśni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny kompot z mrożonych czereśni. Do kompotu zamiast cukru dodałam miód. Polecam do obiadu.

Domowy kompot z mrożonych czereśni Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy kompot z mrożonych czereśni

 

Sposób przygotowania:

Domowy kompot z mrożonych czereśni
Mrożone czereśnie wyjmujemy z zamrażarki i kładziemy woreczek z owocami na ręcznik. Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie, zagotowujemy.

Gdy woda się zagotuje wkładamy mrożone czereśne. Gotujemy około 10 minut. Czereśnie powinny być miękkie i nierozgotowane. Kompot studzimy i do ciepłego dodajemy miód, mieszamy. Przelewamy do szklanek i podajemy.
Domowy kompot z mrożonych czereśni
Do gotującej wody wsypujemy mrożone czereśnie i gotujemy.

Tagi:

owoce kompot