Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Koktajle warzywno-owocowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Koktajle warzywno-owocowe są bardzo smaczne i zdrowe. Takie koktajle należy podawać od razu po przygotowaniu.

Koktajle warzywno-owocowe

Składniki:

Koktajle warzywno-owocowe

 

  • Koktajl z marchewki i mango
  • 1 marchewka
  • 0,5 szt mango
  • 1 pomarańcza
  • 0,5 szkl wody kokosowej
  • 2-3 kostki lodu

 

  • Koktajl z buraka i malin
  • 1 burak ćwikłowy
  • 0,5 szkl malin
  • 0,5 banana
  • 0,5 szkl wody kokosowej
  • 2-3 kostki lodu

 

Sposób przygotowania:

Koktajle warzywno-owocowe
Koktajl z marchewki i mango.

Marchewkę, pomarańczę i mango umyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Wsypać do blendera, dodać kostki lodu, wlać wodę kokosową, zmiksować.

Koktajl z buraka i malin.

Buraka i banana obrać, pokroić na kawałeczki, włożyć do blendera, wsypać umyte maliny i kostki lodu, wlać wodę kokosową, dokładnie zmiksować.

Koktajl ze szpinaku i jabłka.

Liście szpinaku umyć, jabłko i kiwi obrać, rozdrobnić. Wszystkie składniki włożyć do blendera, wlać sok z pomarańczy, dodać kostki lodu i zmiksować.

Tak przygotowane koktajle przelać do małych szklaneczek i od razu podawać.