Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Koktajl rabarbarowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny koktajl z kefiru i rabarbaru.

Koktajl rabarbarowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl rabarbarowy

 

Sposób przygotowania:

Koktajl rabarbarowy
Oczyszczony rabarbar pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Dodać do niego cukier i wymieszać. Rabarbar z cukrem podgrzewać na średnim ogniu, co chwilę mieszając. Jak cukier się rozpuści, a rabarbar zmięknie, garnek zdjąć z ognia. Rabarbar przestudzić. Do dzbanka miksera przelać zimny kefir, przełożyć rabarbar. Dodać do tego miód (można go pominąć). Wszystkie składniki bardzo dokładnie zmiksować. Gotowy koktajl rozlać do szklanek i podawać.
Koktajl rabarbarowy
Oczyszczony pokrojony na małe kawałki i przełożony do garnka rabarbar.
Koktajl rabarbarowy
Rabarbar podgrzewany razem z cukrem na średnim ogniu.
Koktajl rabarbarowy
Zimny kefir przelany do dzbanka miksera.
Koktajl rabarbarowy
Przestudzony rabarbar dodany razem z miodem do kefiru.