Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowo- bananowy
Truskawki wyciągamy z zamrażarki. Po 10 minutach miksujemy dokładnie. Dodajemy 2 łyżki schłodzonego jogurtu greckiego, 150 ml kefiru i 2 łyżeczki cukru i razem chwilę miksujemy.
Banany obieramy ze skórki, dodajemy resztę kefiru, jogurtu i cukru. Dokładnie miksujemy. Krawędzie kieliszków do martini zanurzamy w wodzie, następnie połowę w wiórkach kokosowych, a drugą w czarnym sezamie. Oba koktajle nalewamy jednocześnie i powoli do kieliszków, aby powstały nam dwie warstwy. Czarnym sezamem wysypujemy pół serduszka po stronie bananowego koktajlu, a wiórkami kokosowymi drugą połówkę na koktajlu truskawkowym. Wkładamy po dwie krótkie słomki do każdego kieliszka i podajemy.
Banany obieramy ze skórki, dodajemy resztę kefiru, jogurtu i cukru. Dokładnie miksujemy. Krawędzie kieliszków do martini zanurzamy w wodzie, następnie połowę w wiórkach kokosowych, a drugą w czarnym sezamie. Oba koktajle nalewamy jednocześnie i powoli do kieliszków, aby powstały nam dwie warstwy. Czarnym sezamem wysypujemy pół serduszka po stronie bananowego koktajlu, a wiórkami kokosowymi drugą połówkę na koktajlu truskawkowym. Wkładamy po dwie krótkie słomki do każdego kieliszka i podajemy.