Koktajl truskawkowo - porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Letnie smaki, orzeźwiający koktajl z lekko kwaskowatą nutką. Świetny na upały, na pewno ochłodzi. Nie ma też dużo kalorii, zatem możemy się nim raczyć bez wyrzutów sumienia.

Koktajl truskawkowo - porzeczkowy

Składniki:

Koktajl truskawkowo - porzeczkowy

 

  • 150g truskawek
  • solidna garść czerwonej porzeczki
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • erytrytol (wedle smaku, dodałam 3 łyżeczki)

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawkowo - porzeczkowy
Umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki umieścić w kielichu blendera. Do truskawek dodać pozbawione ogonków czerwone porzeczki. Do owoców dodać jogurt naturalny i erytrytol (w ilości wedle smaku, można erytrytol zamienić na coś innego, co dosłodzi lub w ogóle zrezygnować z cukru).

Wszystkie składniki razem zblendować. Miksowałam koktajl w blenderze kielichowym, ale można użyć tradycyjnego blendera ręcznego.

Przelać do szklanki, pić od razu lub po uprzednim schłodzeniu w lodówce.