Sposób przygotowania:
Jogurtowe placki z truskawkami
Do miski wsypać mąkę i erytytol (ilość wedle smaku,ja dodałam około 80g, można dodać inne slodzidło), dodać jogurt naturalny i wbić jajko. Do całości dodać kilka kropel aromatu śmietankowego i tyle wody, aby po wymieszaniu konsystencja ciasta była niczym jak gęstość jogurtu. Wszystko wymieszać ręcznie.
Truskawki pokroić i przełożyć do masy, lekko wszystko jeszcze raz przemieszać. Patelnię popsikać olejem (lub rozprowadzić olej na patelni za pomocą pędzelka).
Smażyć placki z obu stron na bardzo małej mocy kuchenki (na bardzo małym ogniu, one się właściwie suszą bardziej niż smażą, a to dlatego, że znacząco ograniczona jest ilość oleju).
Truskawki pokroić i przełożyć do masy, lekko wszystko jeszcze raz przemieszać. Patelnię popsikać olejem (lub rozprowadzić olej na patelni za pomocą pędzelka).
Smażyć placki z obu stron na bardzo małej mocy kuchenki (na bardzo małym ogniu, one się właściwie suszą bardziej niż smażą, a to dlatego, że znacząco ograniczona jest ilość oleju).
ajrinwu
Również bardzo lubię, także przesyłam serdeczne pozdrowienia 🙂