edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gołąbki bez zawijania z dodatkiem kaszy gryczanej, mięsa mielonego z indyka, czerwonej papryki, białej kapusty i czosnku niedźwiedziego w sosie pomidorowym.

Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną
1. Gotujemy kaszę gryczaną.

2. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczka, solimy i odstawiamy na kilka minut i odsączamy z nadmiaru wody.

3. Cebulę kroimy drobno i podsmażany na patelni.

4. Paprykę myjemy ki kroimy drobno.

5. Ostudzoną kaszę przekładamy do miski, dodajemy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę, kapustę, paprykę, jajka, bułkę tartą, czosnek niedźwiedzi oraz sól i pieprz do smaku .

6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie, formujemy i podsmażany chwilę z dwóch stron na patelni.

7. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej.

8. Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy 1/3 sosu pomidorowego, następnie układamy gołąbki i polewamy resztą sosu pomidorowego.

9. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.
Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną
Kaszę gryczaną gotujemy według receptury na opakowaniu
Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną
Kaszę gryczaną łączymy z mięsem mielonym z indyka, pokrojoną czerwoną papryką i podsmażoną cebulą
Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną
Dodajemy startą i odsączoną z nadmiaru wody białą kapustę
Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną
Dodajemy świeże jajka, bułkę tartą, czosnek niedźwiedzi i sól i pieprz do smaku