Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania z kaszą gryczaną
1. Gotujemy kaszę gryczaną.
2. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczka, solimy i odstawiamy na kilka minut i odsączamy z nadmiaru wody.
3. Cebulę kroimy drobno i podsmażany na patelni.
4. Paprykę myjemy ki kroimy drobno.
5. Ostudzoną kaszę przekładamy do miski, dodajemy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę, kapustę, paprykę, jajka, bułkę tartą, czosnek niedźwiedzi oraz sól i pieprz do smaku .
6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie, formujemy i podsmażany chwilę z dwóch stron na patelni.
7. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej.
8. Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy 1/3 sosu pomidorowego, następnie układamy gołąbki i polewamy resztą sosu pomidorowego.
9. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.
2. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczka, solimy i odstawiamy na kilka minut i odsączamy z nadmiaru wody.
3. Cebulę kroimy drobno i podsmażany na patelni.
4. Paprykę myjemy ki kroimy drobno.
5. Ostudzoną kaszę przekładamy do miski, dodajemy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę, kapustę, paprykę, jajka, bułkę tartą, czosnek niedźwiedzi oraz sól i pieprz do smaku .
6. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie, formujemy i podsmażany chwilę z dwóch stron na patelni.
7. Przygotowujemy sos z passaty pomidorowej.
8. Na dno naczynia żaroodpornego dodajemy 1/3 sosu pomidorowego, następnie układamy gołąbki i polewamy resztą sosu pomidorowego.
9. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 50 minut.