Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowy
1. Najpierw przygotować koktajl. Truskawki zmiksować razem z jogurtem naturalnym i cukrem.
2. Koktajl przelać do słoiczków.
3. Następnie przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić na sztywno z mlekiem.
4. Rurkę włożyć do słoiczka. Bitą śmietanę rękawem cukierniczym wyciskać na wierzch koktajlu.
5. Z kolei czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
6. Truskawki zanurzyć do połowy w czekoladzie i odłożyć do zastygnięcia na papier śniadaniowy. Można je również włożyć na chwilkę do zamrażarki. Wtedy szybciej czekolada zastygnie.
7. Pozostałą czekoladą posmarować słoik tworząc spadające krople. Ja do tego użyłam szpatułki plastikowej, która trochę przypominała nożyk.
8. Na bitą śmietanę położyć truskawkę.
9. Posypką udekorować czekoladę oraz bitą śmietanę.
10. Smacznego!
2. Koktajl przelać do słoiczków.
3. Następnie przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić na sztywno z mlekiem.
4. Rurkę włożyć do słoiczka. Bitą śmietanę rękawem cukierniczym wyciskać na wierzch koktajlu.
5. Z kolei czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
6. Truskawki zanurzyć do połowy w czekoladzie i odłożyć do zastygnięcia na papier śniadaniowy. Można je również włożyć na chwilkę do zamrażarki. Wtedy szybciej czekolada zastygnie.
7. Pozostałą czekoladą posmarować słoik tworząc spadające krople. Ja do tego użyłam szpatułki plastikowej, która trochę przypominała nożyk.
8. Na bitą śmietanę położyć truskawkę.
9. Posypką udekorować czekoladę oraz bitą śmietanę.
10. Smacznego!