Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Zimowy grzaniec z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W zimowe, chłodne wieczory lubimy napić się grzanego wina, które doskonale rozgrzewa. Dodajemy do niego ulubione dodatki, np. owoce- w tym przypadku jabłka.

Zimowy grzaniec z jabłkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zimowy grzaniec z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Zimowy grzaniec z jabłkami
Jabłka myjemy, kroimy w ósemki, usuwamy gniazda nasienne.

Wino przelewamy do garnka, dodajemy jabłka, goździki, cynamon, kardamon, imbir, sok malinowy. Podgrzewamy ok. 8 minut - najpierw na większym, potem na mniejszym ogniu. Przelewamy przez sito do kubków.

Jabłka wrzucamy do kubków z winem lub zjadamy osobno.
Zimowy grzaniec z jabłkami
Grzaniec podaję w kubeczkach na specjalnej podgrzewarce
Zimowy grzaniec z jabłkami
Do grzanego wina lubię dodawać owoce, np. jabłka