Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowy z bananem:)
Truskawki i pokrojonego banana wrzucamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem, dodajemy pół opakowania lodów i maślanki (około 1/2 szklanki, tyle żeby dodać smaku ale żeby konsystencja nie była zbyt rzadka:).
Teraz próbujemy i dodajemy cukru pudru, tyle ile wam odpowiada.
Dokładnie mieszamy wszystko i odstawiamy do lodówki.
Do oddzielnego naczyniu wlewamy schłodzoną kremówkę, dodajemy 1-2 łyżki cukru pudru i miksujemy na najwyższych obrotach aż zgęstnieje wystarczająco żeby móc obrócić miskę a śmietana nie spłynie (uważajcie żeby nie ubijać kremówki zbyt długo bo wyjdzie masło:).
Po schłodzeniu można podawać:) Nalewamy koktajl do wysokich szklanek i nakładamy na wierzch bitą śmietanę:)
Smacznego:)
Teraz próbujemy i dodajemy cukru pudru, tyle ile wam odpowiada.
Dokładnie mieszamy wszystko i odstawiamy do lodówki.
Do oddzielnego naczyniu wlewamy schłodzoną kremówkę, dodajemy 1-2 łyżki cukru pudru i miksujemy na najwyższych obrotach aż zgęstnieje wystarczająco żeby móc obrócić miskę a śmietana nie spłynie (uważajcie żeby nie ubijać kremówki zbyt długo bo wyjdzie masło:).
Po schłodzeniu można podawać:) Nalewamy koktajl do wysokich szklanek i nakładamy na wierzch bitą śmietanę:)
Smacznego:)