nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Koktajl z banana i porzeczek na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny koktajl na bazie słodkiego banana i kwaskowatych czerwonych porzeczek z dodatkiem maślanki stracciatella z kawałkami czekolady.

Koktajl z banana i porzeczek na maślance Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl z banana i porzeczek na maślance

 

  • 1 banan
  • 5 łyżek czerwonej porzeczki
  • 2 łyżeczki białego cukru
  • 0,5 łyżeczki cukru waniliowego
  • 200ml maślanki (stracciatella)

Sposób przygotowania:

Koktajl z banana i porzeczek na maślance
Porzeczki opłukać, oczyścić i osuszyć i przełożyć je do plastikowego pojemnika. Banana obrać ze skórki, połamać na mniejsze części i przełożyć go do pojemnika z czerwonymi porzeczkami. Do owoców dosypać biały i waniliowy cukier. Wszystkie składniki umieszczone w pojemniku zalać schłodzoną maślanką. Całość zmiksować za pomocą blendera. Gotowy koktajl przelać do kielicha, szklanki i pić go od razu lub po uprzednim schłodzeniu.
Koktajl z banana i porzeczek na maślance
Opłukane,oczyszczone porzeczki umieszczone razem w pojemniku z obranym i pokrojonym bananem.
Koktajl z banana i porzeczek na maślance
Biały i waniliowy cukier dosypany do owoców umieszczonych w pojemniku.
Koktajl z banana i porzeczek na maślance
Owoce z dodatkiem cukrów zalane schłodzoną maślanką.
Koktajl z banana i porzeczek na maślance
Koktajl podczas miskowania go za pomocą blendera.