Sposób przygotowania:
Koktajl ziołowy na kefirze.
Przelać kefir z opakowań do miksera,dodać posiekany szczypiorek,ale nie cały pęczek,ząbki czosnku zgnieść w prasce
i dodać do miksera,potem garstkę świeżych ziół-świeże listki mię-
-ty i melisy rozetrzeć przedtem w dłoniach,ponadto doprawić solą,
szczyptą kolendry i pieprzu białego.Zmiksować,przelać do średnich szklaneczek(na 4-6 porcji) oraz schłodzić w lodowce.Podawać do młodych ziemniaków i jajka sadzonego.
i dodać do miksera,potem garstkę świeżych ziół-świeże listki mię-
-ty i melisy rozetrzeć przedtem w dłoniach,ponadto doprawić solą,
szczyptą kolendry i pieprzu białego.Zmiksować,przelać do średnich szklaneczek(na 4-6 porcji) oraz schłodzić w lodowce.Podawać do młodych ziemniaków i jajka sadzonego.
łakomczuszka
msewka