Sposób przygotowania:
Kolorowe galaretki z owocami nr 21.
Przygotować plastikowe kubeczki. Rozpuścić niebieską galaretkę we wrzątku, a następnie partiami wlewać ją do kubeczków. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
2.
Świeże truskawki pokroić na mniejsze części i wsypać do każdego kubeczka.
3.
Do naczynia przełożyć biały ser, dosypać cukier puder i zmiksować na jednolitą masę.
4.
Rozpuścić we wrzątku galaretkę gruszkową i chłodną wlać do masy serowej. Ponownie zmiksować.
5.
Chłodną masę serową przelać do kubeczków. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
6.
Na masę serową położyć świeże porzeczki czerwone.
7.
Porzeczki zalać chłodną galaretką pomarańczową. Wstawić do lodówki do stężenia.
8.
Na wierzchu poukładać połówki truskawek i ćwiartki moreli.
9.
Rozpuścić we wrzątku galaretkę szafirową i chłodną nalać do kubeczków. Znowu wstawić do lodówki.
10.
Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
11.
Smacznego !