Sposób przygotowania:
Budyń jaglany z czereśniami
Czereśnie umyć, wydrylować, wymieszać z miodem i dusić aż zmiękną i lekko odparują. Wystudzić. Banany obrać ze skórki, połamać i wrzucić do rondelka, wlać mleko, zmiksować blenderem.
Dodać kaszę jaglaną (ja 2-3 razy w tygodniu gotuję pełny garnek i zużywam do różnych potraw, ta kasza była ugotowana na mleku). Siemię lniane zmiksować w młynku do kawy (lub specjalnym do ziaren), wsypać do rondelka.
Zmiksować całość na gładki krem. Doprawić do smaku ksylitolem (dla nas wystarczyła łyżeczka, banany były mocno dojrzałe) i sokiem z cytryny.
Budyń nałożyć do pucharków, dodać po 2 łyżki miodowych czereśni i podawać od razu lub po schłodzeniu.
Dodać kaszę jaglaną (ja 2-3 razy w tygodniu gotuję pełny garnek i zużywam do różnych potraw, ta kasza była ugotowana na mleku). Siemię lniane zmiksować w młynku do kawy (lub specjalnym do ziaren), wsypać do rondelka.
Zmiksować całość na gładki krem. Doprawić do smaku ksylitolem (dla nas wystarczyła łyżeczka, banany były mocno dojrzałe) i sokiem z cytryny.
Budyń nałożyć do pucharków, dodać po 2 łyżki miodowych czereśni i podawać od razu lub po schłodzeniu.