Sposób przygotowania:
Deser z pianką z galaretki i mleka
Rozprowadzamy żółtą galaretkę w 450 ml wrzątku. Wlewamy po 3 łyżki do pucharków, a kiedy przestygnie, wrzucamy pokrojone na połówki winogrona.
Wstawiamy pucharki do lodówki, natomiast naczynie z resztą galaretki trzymamy w temperaturze pokojowej. Wsypujemy czerwoną galaretkę do pół szklanki wrzącej wody i dokładnie mieszamy.
Gdy galaretka przestygnie, wlewamy bardzo zimne mleko i wstawiamy na 5 minut do lodówki. Następnie miksujemy 10 minut i szybko przekładamy do pucharków, zanim masa za mocno stężeje.
Odstawiamy do lodówki, a gdy pianka jest już wystarczająco stężała, układamy na niej owoce, zalewamy resztą żółtej galaretki i wstawiamy do lodówki.
Wstawiamy pucharki do lodówki, natomiast naczynie z resztą galaretki trzymamy w temperaturze pokojowej. Wsypujemy czerwoną galaretkę do pół szklanki wrzącej wody i dokładnie mieszamy.
Gdy galaretka przestygnie, wlewamy bardzo zimne mleko i wstawiamy na 5 minut do lodówki. Następnie miksujemy 10 minut i szybko przekładamy do pucharków, zanim masa za mocno stężeje.
Odstawiamy do lodówki, a gdy pianka jest już wystarczająco stężała, układamy na niej owoce, zalewamy resztą żółtej galaretki i wstawiamy do lodówki.