Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kompot dyniowy Kamila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis dostałam od kuzyna który przywiózł go ze stanów

Kompot dyniowy Kamila

Składniki:

Kompot dyniowy Kamila

 

  • 2 kg dojrzałej dyni
  • 6 szklanek wody
  • 2 szklanki cukru
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny
  • 1 szklanka rumu 40%

 

Sposób przygotowania:

Kompot dyniowy Kamila
Dynię obrać, usunąć miękisz z nasionami, miąższ pokroić w kostkę i włożyć do słoików. Wodę zagotować z cukrem, sokiem i skórką z cytryny, przestudzić i wymieszać z rumem. Zalać syropem dynię. Pasteryzować 30 minut.

Tagi:

dynia