szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Kompot z dyni i żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny kompocik o lekko korzennym zapachu i smaku.

Kompot z dyni i żurawiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot z dyni i żurawiny

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z dyni i żurawiny
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Kostki dyni przekładamy do garnka i zalewamy ok 1,5 litra wody. Dodajemy żurawinę, goździki i laskę cynamonu i gotujemy. Do gotującego się kompotu dodajemy cukier i ocet. Całość mieszamy. Gotujemy jakieś 10 -15 minut od zagotowania się kompotu.
Kompot z dyni i żurawiny
Dynie obieramy i kroimy w dość dużą kostkę
Kompot z dyni i żurawiny
Kostki dyni przekładamy do garnka i zalewamy wodą
Kompot z dyni i żurawiny
Dodajemy żurawinę i laskę cynamonu i zagotowujemy
Kompot z dyni i żurawiny
Dosypujemy cukier trzcinowy i dodajemy ocet

Tagi:

dynia