Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty, ale niebanalny przepis na jesienny kompot z dyni, jabłek i malin, osłodzony listkami stewii, o lekko pomarańczowym smaku z nutą miętowego orzeźwienia :)

Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy

 

  • 400 gram jabłek
  • 300 gram dyni
  • 0,5 szklanki żółtych malin
  • 2 gałązki mięty
  • 5 listków stewii
  • 1 galaretka pomarańczowa

Sposób przygotowania:

Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy
Waga dyni i jabłek jest podana już po ich obraniu i pozbawieniu gniazd nasiennych/nasion. Jabłka kroimy w cząstki, dynię w niewielką kostkę i przekładamy do garnka. Dodajemy świeże maliny, miętę oraz stewię, zalewamy 2 litrami wody i nastawiamy na gaz - gotujemy 2 minuty. Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę - mieszamy do czasu jej rozpuszczenia. Kompot gotowy jest do picia, pyszny na ciepło i zimno.
Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki..
Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy
Etap 2 jabłka oraz dynię należy pokroić.
Jesienny kompot dyniowo - jabłkowy
Etap 3 na koniec wsypujemy galaretke i mieszamy