plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny kompot, który robię nie tylko w letnie upały.

Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem
Gruszki dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki, wydrążyć z nich środki i pokroić. Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć z nich środki i pokroić w półksiężyce. Owoce wrzucić do garnka z wodą i zagotować do miękkości owoców. Pod koniec gotowania dodać do kompotu cynamon i jeszcze chwilkę gotować. Podawać schłodzony.
Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem
Gruszki obrać ze skórki, wydrążyć z nich środki i pokroić.
Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem
Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć z nich środki i pokroić w półksiężyce.
Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem
Owoce wrzucić do garnka z wodą i zagotować do miękkości owoców.
Kompot jabłkowo-gruszkowy z cynamonem
Pod koniec gotowania dodać do kompotu cynamon i jeszcze chwilkę gotować.