Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Kompot porzeczkowo-jabłkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kompot domowy dla każdego!

Kompot porzeczkowo-jabłkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kompot porzeczkowo-jabłkowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot porzeczkowo-jabłkowy
Porzeczki opłukać, wrzucić do garnka. Jabłka roimy na kawałki i wrzucamy do porzeczek. Następnie zasypujemy cukrem, wlewamy wodę. Gotujemy tak długo aż jabłka zaczną się rozpadać.
Kompot porzeczkowo-jabłkowy
świerzo zerwane i opłukane porzeczki oczywiście czarne
Kompot porzeczkowo-jabłkowy
a tu mamy pokrojone jabłka z domowego ogrodu czekają na cukier
Kompot porzeczkowo-jabłkowy
czarne porzeczki i jabłka zasypane cukrem tuż przed ugotowaniem