Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Desery i ciasta z rabarbarem

Kompot truskawkowo- rabarbarowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ten kompot przywołuje smak mojego dzieciństwa

Kompot truskawkowo- rabarbarowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot truskawkowo- rabarbarowy

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot truskawkowo- rabarbarowy
Rabarbar dokładnie płuczemy, obieramy cienko ze skórki, kroimy na około 2 cm kawałki. Zalewamy litrem wody, gotujemy 5 minut i dodajemy dokładnie umyte i pozbawione szypułek truskawki. Gotujemy aż truskawki będą miękkie, doprawiamy do smaku cukrem. W zależności od upodobań można dać nieco więcej wody. Ja wolę jednak kompot z dużą ilością owoców. Kompot podajemy gorący lub mocno schłodzony.
Kompot truskawkowo- rabarbarowy
Rabarbar dokładnie płuczemy, obieramy cienko ze skórki, kroimy na około 2 cm kawałki. Zalewamy litrem wody
Kompot truskawkowo- rabarbarowy
gotujemy 5 minut i dodajemy dokładnie umyte i pozbawione szypułek truskawki. Gotujemy aż truskawki będą miękkie, doprawiamy do smaku cukrem.