marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kompot wieloowocowy z owoców leśnych.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Owoce przepłukać kilkakrotnie pod bieżącą wodą

Kompot wieloowocowy z owoców leśnych.

Składniki:

Kompot wieloowocowy z owoców leśnych.

 

  • 1 litr wody,
  • owoce sezonowe leśne(borówki,jagody,maliny leśne,jeżyny),
  • 10 g cukru.

Sposób przygotowania:

Kompot wieloowocowy z owoców leśnych.
Owoce przebrać z listków i kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą.Wlać do dużego garnka litr wody i dodać po garstce różnych
leśnych owoców.Gotować je na wolnym ogniu około 35-40 minut.
Jak woda zawrze,wyłączyć gaz i zestawić z palnika.Ostudzić i osłodzić przed podaniem.