Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kompot z agrestu i porzeczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kompot z agrestu i porzeczek świetnie koi pragnienie

Kompot z agrestu i porzeczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kompot z agrestu i porzeczek

 

  • 2 szklanki czerwonego
  • 1 szklanka agrestu białego
  • 3 szklanki porzeczki czerwonej
  • 3 szklani porzeczki czarnej
  • 2,5l wody
  • 6 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Kompot z agrestu i porzeczek
Wszystkie owoce wrzucamy do garnka i dokładnie płuczemy, odlewamy wodę. Zalewamy owoce świeżą wodą (możemy zalać wodą mineralną) i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut. Następnie dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Kompot odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego
Kompot z agrestu i porzeczek
Do garnka wrzucamy owoce i je dokłądnie płuczemy
Kompot z agrestu i porzeczek
następnie zalewamy wodą i gotujemy, słodzimy

Tagi:

kompot