Sposób przygotowania:
Kompot z brzoskwini z jabłkiem
1. Owoce dokładnie myjemy i osuszamy delikatnie ręcznikiem
2. Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki.
3. Jabłka przekrawamy na pół i wykrawamy gniazda nasienne
4. Na dno garnka układamy owoce, zalewamy je ok 3 l zimnej wody i dodajemy cukier.
5. Kompot doprowadzamy do wrzenia. Gdy to nastąpi zmniejszamy maksymalnie ogień i gotujemy jeszcze kompot przez 20 minut.
6. Kompot przecedzamy .
2. Brzoskwinie przekrawamy na pół i wyjmujemy pestki.
3. Jabłka przekrawamy na pół i wykrawamy gniazda nasienne
4. Na dno garnka układamy owoce, zalewamy je ok 3 l zimnej wody i dodajemy cukier.
5. Kompot doprowadzamy do wrzenia. Gdy to nastąpi zmniejszamy maksymalnie ogień i gotujemy jeszcze kompot przez 20 minut.
6. Kompot przecedzamy .