mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Kompot z morel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kompot z morel. Szybki łatwy i smaczny

Kompot z morel

Składniki:

Kompot z morel

 

  • ok 0,5 l wody
  • 40 dag moreli
  • 12 dag cukru

 

Sposób przygotowania:

Kompot z morel
Wybierz dojrzałe, średniej wielkości morele. Opłukaj je bardzo starannie i osącz. Przetnij wzdłuż i wyjmij pestki. Cukier zalej gorącą wodą i zagotuj. Do tego syropu, gdy będzie w stanie wrzenia włóż morele i powoli gotuj. Pilnuj, by równomiernie miękły ( wkładaj je powoli i co jakiś czas odwracaj). Ozięb go. Kompot będzie od razu gotowy do spożycia