karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Kompot z rabarbaru 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kompot, który gasi pragnienie.

Kompot z rabarbaru 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot z rabarbaru 6

 

  • Ok. 1 kg rabarbaru
  • 10 pełnych łyżek cukru
  • Woda ok. 3 litry

 

Sposób przygotowania:

Kompot z rabarbaru 6
Rabarbar dokładnie myjemy i czyścimy poprzez ściągnięcie wierzchniej warstwy od jednego końca do drugiego. Wyczyszczony rabarbar kroimy na mniejsze części. Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy rabarbar. Gotujemy ok. 30 minut. Trzeba pilnować żeby nie wykipiało. W czasie gotowania dosładzamy 10 łyżkami cukru. Smacznego :)
Kompot z rabarbaru 6
Umyty rabarbar przed obraniem.
Kompot z rabarbaru 6
Obrany i pokrojony rabarbar.
Kompot z rabarbaru 6
Rabarbar przed gotowaniem.
Kompot z rabarbaru 6
Gotujący się rabarbar.