mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Kompot z suszonych śliwek i fig.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny kompot nie tylko na wigilijny stół.

Kompot z suszonych śliwek i fig.

Składniki:

Kompot z suszonych śliwek i fig.

 

Sposób przygotowania:

Kompot z suszonych śliwek i fig.
W jednym naczyniu zostawić na nos namoczone śliwki. Z kolei w drugim naczyniu namoczyć figi. Następnego dnia zagotować śliwki i figi (oddzielnie, dwa kompoty). Do jednego i drugiego dodać pokrojoną cytrynę, cukier i cynamon. Po ugotowaniu obie mieszanki połączyć ze sobą. Przelać do dzbanków i odstawić do wystygnięcia. Zimny bowiem smakuje dużo lepiej niż podawany na ciepło. Smacznego.

Tagi:

śliwki