Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kompot z suszu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Przepyszny kompot o ciekawym smaku. Napój energetyczny, idealny na długie jesienne wieczory. Ciekawy smak i aromat.

Kompot z suszu

Składniki:

Kompot z suszu

 

  • 100 g suszonych jabłek
  • 100 g suszonych moreli
  • 100 g suszonych gruszek
  • 50 g rodzynków
  • 100 g cukry
  • 1 cytryna (skórka i sok)

 

 

Sposób przygotowania:

Kompot z suszu
Suszone jabłka, morele i gruszki umyć w letniej wodzie. Susz zalać przegotowaną wodą i odstawić na całą noc. Skórkę z cytryny drobno pokroić. Dodać ją do owoców razem z rodzynkami i cukrem. Tak przygotowany kompot gotować około 35 minut, a na koniec gotowania dodać wyciśnięty sok z cytryny. Gdy owoce zmiękną układać je wysokiej szklance i zalewać kompotem. Podawać schłodzony lub na ciepło.