W natłoku przedświątecznych zmagań zapominamy, że część z tradycyjnych potraw wigilijnych możemy przygotować wcześniej.
Do takich dań z pewnością należą staropolskie uszka z grzybami, krokiety z pieczarkami czy postne pierogi. Oprócz tego na dzień przed wieczerzą możemy przygotować sobie staropolski kompot z suszu, który będzie idealnym dodatkiem do świątecznych dań, sprawdzi się także w roli zupy, gdy w zastępstwie barszczu czerwonego ktoś poprosi nas o kompot z suszonych owoców z makaronem.
Śliwki (najlepiej te polskie, wędzone), morele, gruszki i jabłka - to obowiązkowe owoce które powinny znaleźć się w naszym wigilijnym kompocie. Nie może też tutaj zabrakną goździków, kory cynamonu oraz miodu. Jeżeli ktoś lubi ulepszać staropolskie receptury to w przypadku tej potrawy można poeksperymentować. Śmiało możemy dorzucić do tej kompozycji suszone figi oraz odrobinę skórki pomarańczowej. Ach aromat jest niezapomniany!
Wigilijny susz potrzebuje odrobiny czasu, by nabrać odpowiedniej mocy. Już dziś wybierzcie przepis który najbardziej odpowiada waszym smakom i na dzień przed Wigilią przyrządźcie kompot z suszu o jakim marzycie. Powodzenia!
Śliwki (najlepiej te polskie, wędzone), morele, gruszki i jabłka - to obowiązkowe owoce które powinny znaleźć się w naszym wigilijnym kompocie. Nie może też tutaj zabrakną goździków, kory cynamonu oraz miodu. Jeżeli ktoś lubi ulepszać staropolskie receptury to w przypadku tej potrawy można poeksperymentować. Śmiało możemy dorzucić do tej kompozycji suszone figi oraz odrobinę skórki pomarańczowej. Ach aromat jest niezapomniany!
Wigilijny susz potrzebuje odrobiny czasu, by nabrać odpowiedniej mocy. Już dziś wybierzcie przepis który najbardziej odpowiada waszym smakom i na dzień przed Wigilią przyrządźcie kompot z suszu o jakim marzycie. Powodzenia!