Właśnie ruszył konkurs, w którym do wygrania jest 10 zestawów filiżanek ufundowanych przez Cukier Królewski. Wystarczy założyć konto w serwisie Gotujmy.pl, odpowiedzieć na jedno pytanie i przesłać przepis na ulubioną potrawę z wykorzystaniem Cukru Królewskiego.
Wszystkie dodane przepisy zostaną opublikowane na gotujmy.pl, a dziesięć najwyżej ocenianych zostanie nagrodzonych zestawami Filiżanek "Cukier Królewski".
Konkurs Filiżanka za Przepis
Jeżeli znasz choć jeden przepis z wykorzystaniem... cukru - masz szansę na niepowtarzalny zestaw 2 filiżanek ze Stańczykiem.
ocena: 4/5 głosów: 3
Gość
malabestia
elutka
Gość
· 30 dag mąki
· 1 jajko
· 1 łyżeczka sody
· 2 łyżki miodu
· 1/2 kostki margaryny
· 1/2 szklanki cukru
· 2 łyżki mleka
Ciasto biszkoptowe:
· 3 jajka
· 3 łyżki mąki
· 3 łyżki cukru
· 3 łyżki-wody
Masa:
· 1/2 litra mleka
· 1 łyżka mąki pszennej z czubkiem
· 1 łyżka mąki ziemniaczanej
· 1/2 szklanki cukru
· 2 cukry waniliowe
· 1 masło
Sposób przygotowania:
Ciasto miodowe:
Połączyć wszystkie składniki i wyrobić 2 placki. Piec każdy oddzielnie po 15 minut w 170 stopniach C.
Ciasto biszkoptowe:
Jajka, mąkę, cukier i wodę utrzeć na gładką masę. Piec 30 minut w 180 stopniach C.
Masa do ciasta:
Zagotować mleko, masło i cukier. Dodać rozrobioną mlekiem mąkę.
Gorącą masą polać ciasto. Ciasto miodowe/masa/biszkopt/masa/ciasto miodowe. Można posypać cukrem pudrem.