Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Koreczki podwójnie serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste koreczki z serem brie, wędzonym serem topionym, ogórkiem konserwowym i czerwoną fasolką.

Koreczki podwójnie serowe

Składniki:

Koreczki podwójnie serowe

 

  • 100 g sera brie
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1/3 puszki fasolki czerwonej
  • 100 g sera wędzonego topionego
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Koreczki podwójnie serowe
Fasolkę odsączyć i opłukać wodą. Ogórki wyjąć z zalewy i pokroić w plasterki o grubości ok. pół cm. Ser wędzony topiony pokroić w dużą kostkę. Ser brie pokroić na mniejsze kawałki. Na każdą wykałaczkę nadziać po jednym kawałku sera brie, na to plasterek ogórka, jedną fasolkę, a na koniec kawałek sera wędzonego topionego. Koreczki układać na talerzu lub półmisku. Podawać jako przekąskę.