Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe siekane
Mięso oczyściłam z błon, pokroiłam w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrałam, drobno posiekałam.
Do mięsa dodałam majonez, cebulę, czosnek, doprawiłam do smaku, wymieszałam i odstawiłam na 2 godziny do lodówki (jeśli brakuje nam czasu, można pominąć marynowanie w lodówce).
Następnie dodałam jajko, mąkę, wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam olej, łyżką wykładałam płaskie kotlety (jak racuchy), smażyłam na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety poddusiłam pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut.
Smacznego!
Do mięsa dodałam majonez, cebulę, czosnek, doprawiłam do smaku, wymieszałam i odstawiłam na 2 godziny do lodówki (jeśli brakuje nam czasu, można pominąć marynowanie w lodówce).
Następnie dodałam jajko, mąkę, wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam olej, łyżką wykładałam płaskie kotlety (jak racuchy), smażyłam na rumiano z obu stron. Usmażone kotlety poddusiłam pod przykryciem na małym ogniu ok 15 minut.
Smacznego!