Sposób przygotowania:
Makaron udon z rzodkiewką i pak choi
Podzielić na pojedyncze liście kapustę pak choi, wykroić grube nerwy i pokroić je w cienkie paseczki. Resztę liści osobno poszatkować.
Części grubsze podsmażyć na patelni i w trakcie skropić sosem sojowym.
Dodać pokrojone rzodkiewek, sos ostrygowy, po czym nakryć i poddusić.
Po kilku minutach dodać resztę pokrojonych liści - dusić kilka minut pod przykryciem. Do miękkich warzyw dodać pocietą skośnie dymkę.
Podlać całość mlekiem sojowym, skropić olejem sezamowym i dodać sporo świeżo zmielonego pieprzu. Dusić, aż większość mleka odparuje.
W międzyczasie ugotować al dente makaron udon, odcedzić i dołożyć do warzy, po czym przykryc na kilka minut. W tym czasie makaron wchłonie resztę mleka.
Części grubsze podsmażyć na patelni i w trakcie skropić sosem sojowym.
Dodać pokrojone rzodkiewek, sos ostrygowy, po czym nakryć i poddusić.
Po kilku minutach dodać resztę pokrojonych liści - dusić kilka minut pod przykryciem. Do miękkich warzyw dodać pocietą skośnie dymkę.
Podlać całość mlekiem sojowym, skropić olejem sezamowym i dodać sporo świeżo zmielonego pieprzu. Dusić, aż większość mleka odparuje.
W międzyczasie ugotować al dente makaron udon, odcedzić i dołożyć do warzy, po czym przykryc na kilka minut. W tym czasie makaron wchłonie resztę mleka.