gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Indycze kotlety siekane z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety z mięsa indyczego siekane z warzywami. Można zmieniać dodatki i doprawiać na wiele sposobów.

Indycze kotlety siekane z warzywami

Składniki:

Indycze kotlety siekane z warzywami

 

  • 400 g piersi z indyka,
  • 1 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • natka pietruszki,
  • Olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Indycze kotlety siekane z warzywami
Mięso kroimy w jak najdrobniejszą kostkę. Marchewkę przemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.

Cebulę podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy marchewkę i podsmażamy aż lekko zmiękną. Studzimy. Warzywa dodajemy do mięsa.

Przyprawiamy, wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Wykładamy po 2 łyżki masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego ;)