Sposób przygotowania:
Krem brokułowy z quinoa
Quinoa płuczemy, zalewamy szklanką wody i gotujemy na małym ogniu, gdy wchłonie całą wodę wyłączamy płomień.
W osolonej i wrzącej wodzie gotujemy różyczki brokuła al dente - około 4 - 5 minut. Ugotowanego brokuła odcedzamy nad innym garnkiem, aby zachować wodę z gotowania. Następnie dokładnie miksujemy, dodając około 2-3 szklanki wody z gotowania. Gęstość zupy regulujemy dodając więcej lub mniej wody.
Na koniec zupę doprawiamy do smaku, dodajemy ugotowaną kaszę, posypujemy orzechami i polewamy odrobiną oliwy.
Smacznego :)
W osolonej i wrzącej wodzie gotujemy różyczki brokuła al dente - około 4 - 5 minut. Ugotowanego brokuła odcedzamy nad innym garnkiem, aby zachować wodę z gotowania. Następnie dokładnie miksujemy, dodając około 2-3 szklanki wody z gotowania. Gęstość zupy regulujemy dodając więcej lub mniej wody.
Na koniec zupę doprawiamy do smaku, dodajemy ugotowaną kaszę, posypujemy orzechami i polewamy odrobiną oliwy.
Smacznego :)
MagdaMM
zbysiowa
marietta